DISTRIBUIȚI
El Txoro Matutino
20505004. México, D.F.- El candidato del Movimiento Progresista a la presidencia, Andrés Manuel López Obrador, ofreció conferencia matutina donde hablo sobre el próximo debate del domingo. VOTO2012/AMLO NOTIMEX/FOTO/JAVIER LIRA OTERO/JLO/POL/

Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a declarat că vrea să se vaccineze împotriva COVID-19 cu vaccinul de la AstraZeneca, transmite dpa, potrivit agerpres.

Joi, în conferinţa de presă pe care o susţine zilnic, Lopez Obrador, în vârstă de 67 de ani, a afirmat că riscurile acestui vaccin sunt scăzute. El a precizat că are dreptul la acest vaccin pentru că este folosit în zona în care locuieşte.


Citeşte şi: Mike Pompeo S-A ANGAJAT la Fox News – Black News

Lopez Obrador s-a îmbolnăvit de COVID-19 în ianuarie. Acum câteva zile, el declarase că nu era necesar să se vaccineze, dat fiind că avea suficienţi anticorpi în urma infecţiei.

În Mexic, vaccinurile li se administrează deocamdată cadrelor medicale, unora dintre profesori şi persoanelor de peste 60 de ani.

De la debutul campaniei, de Crăciun, în Mexic au fost administrate doar în jur de 10 milioane de doze şi mai puţin de 1,5 milioane de persoane (circa 1% din populaţie) au primit ambele doze, iar stocurile sunt pe terminate.

Citeşte şi: Mai mulţi oameni au fost ÎMPUŞCAŢI într-un magazin din Texas – VIDEO – Black News

Între timp, şase vaccinuri au primit autorizare de urgenţă. Statele Unite, unde vaccinul de la AstraZeneca nu a primit încă autorizare, au împrumutat Mexicului 2,7 milioane de doze de vaccin din stocul lor.

Mexicul, al zecelea cel mai populat stat din lume, cu 126 milioane de locuitori, se află pe locul al treilea, după SUA şi Brazilia, în ce priveşte numărul de decese asociate COVID-19. Până acum au fost confirmate oficial 206.000 de decese, însă, în condiţiile unei testări deficitare, bilanţul real ar putea fi considerabil mai mare.