DISTRIBUIȚI
afp

Preşedintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, a anunţat vineri că va primi în cursul zilei de luni propunerea executivului cu privire la măsurile de redeschidere a economiei şi a întregii societăţi, după mai bine de o lună de carantină pentru oprirea răspândirii noului coronavirus, transmite Reuters, scrie agerpres.

„Îmi vor transmite, luni, o propunere iniţială”, a declarat preşedintele Lopez Obrador într-o conferinţă de presă. „Vom anunţa miercuri sau joi ce decizie ma luat”, a adăugat el.


Citește și : Israelul va discuta cu SUA despre reducerea forţelor de menţinere a păcii în Sinai

În cursul zilei de joi Mexicul a raportat 1.982 de noi cazuri şi un număr record de 257 de decese. În total, Mexicul a înregistrat 29.616 de cazuri şi 2.961 de decese. Conform autorităţilor însă, numărul real de persoane infectate este în mod semnificativ mai mare.

Această criză a adâncit şi mai mult recesiunea economică în care Mexicul a intrat de anul trecut. Conform previziunilor analiştilor, economia Mexicului se va contracta cu aproximativ 10% în acest an.

Citește și : Rusia înregistrează pentru a şasea zi consecutiv peste 10.000 de noi cazuri cu COVID-19

Preşedintele Lopez Obrador a susţinut că Mexicul face progrese în lupta cu pandemia. Un grup de lucru, din care fac parte ministrul sănătăţii şi cel al economiei, schiţează propunerile de revenire la normal ce vor fi înaintate preşedintelui şi apoi discutate şi cu acesta.