DISTRIBUIȚI
Daily Express

Preşedintele mexican, Andres Manuel Lopez Obrador, a declarat, miercuri, că nu se va implica în discuţiile despre zidul pe care doreşte să îl construiască preşedintele american Donald Trump la graniţa dintre Mexic şi SUA, susţinând că acest lucru este o problemă internă a Statelor Unite, scrie Reuters, potrivit news.ro .

Vorbind la o conferinţă de presă, Lopez Obrador, care şi-a început mandatul în decembrie, a făcut referire la politicile electorale din SUA atunci când a fost întrebat dacă va comenta încercările lui Trump de a obţine finanţări pentru zidul său.


Citește și : China întăreşte cenzura pe internet

Donald Trump a încercat marţi să-i unească pe americani în jurul proiectului zidului său la frontiera cu Mexicul, insistând asupra a ceea ce a numit o ”criză umanitară”, însă fără să facă vreo concesie sau propunere nouă.

În a 18-a zi a unui „shutdown” care paralizează parţial administraţiile federale, el a reluat argumentele pe care le repetă de săptămâni pe Twitter, avertizând pe tema imigranţilor ilegali care fac să curgă ”sânge american” şi provocând reacţii puternice în rândul democraţilor, care-l acuză că se joacă cu frica în mod iresponsabil şi că prelungeşte impasul bugetar.

Citește și : Migranţii blocaţi în Mediterana au debarcat în Malta, după un acord între opt state UE

El a cerut din nou 5,7 miliarde de dolari pentru ”o barieră de oţel mai degrabă decât un zid de beton”. Promisiunea emblematică a campaniei sale, zidul, a rămas până în prezent neîmplinită, iar democraţii refuză să deblocheze fonduri pentru ceea ce numesc o soluţie ”medievală”.