DISTRIBUIȚI
NBC News

Preşedintele mexican, Andrés Manuel Lopez Obrador, a anunţat luni că este infectat cu coronavirus pentru a doua oară, atrăgându-şi critici din partea adversarilor, care l-au considerat ‘iresponsabil’ pentru că a ieşit în public în aceeaşi dimineaţă fără să poarte mască, transmite AFP, potrivit agerpres.

‘Sunt infectat cu COVID-19 şi, chiar dacă simptomele sunt uşoare, voi rămâne în izolare, nu voi mai face decât munca de birou şi voi comunica prin mijloace virtuale’, a transmis pe Twitter preşedintele, care a primit o doză booster de vaccin acum o lună.


Citeşte şi: David Sassoli, preşedintele Parlamentului European, a încetat din viaţă – Black News

În conferinţa de presă din cursul dimineţii, el anunţase, cu voce răguşită, că îşi va face testul pentru coronavirus chiar dacă se considera bolnav de gripă.

Ca de multe ori, Obrador nu purta mască, ceea ce i-a atras numeroase critici printre miile de reacţii după anunţul privind testul pozitiv.

‘Să sperăm că se va însănătoşi rapid. Ceea ce a făcut în această dimineaţă, să se întâlnească cu alte persoane fără să poarte mască, a fost iresponsabil. De săptămâna trecută a avut contacte cu cazuri pozitive’, a declarat deputatul de opoziţie Jorge Alvarez Maynez.

‘Dacă se îmbolnăveşte grav, va avea la dispoziţie cei mai buni medici. În schimb, mulţi jurnalişti din asistenţă nu au nici măcar asigurări sociale’, a adăugat analistul politic Viri Rios într-un mesaj redistribuit de sute de ori, în care îl califica pe preşedinte drept ‘iresponsabil’.

Alte mesaje i-au urat însănătoşire grabnică preşedintelui, care a mai fost infectat cu coronavirus în ianuarie 2021, având tot simptome uşoare.

Lopez Obrador a primit vaccinul de la AstraZeneca anul trecut şi o doză booster pe 7 decembrie.

Mexicul este, în cifre absolute, a cincea cea mai afectată ţară de pandemie, cu 300.412 de decese din 4,1 milioane de cazuri începând din martie 2020, potrivit bilanţurilor oficiale.

Citeşte şi: Ce a făcut creierului tău folosirea unui iPhone timp de 15 ani – Black News

După trei luni de acalmie şi de viaţă normală, epidemia a explodat din nou, cu varianta Omicron deja dominantă. Sâmbătă a fost raportat un număr record de cazuri, peste 30.000.

Guvernul de stânga a recunoscut că epidemia s-a relansat, dar refuză să suspende activităţi pentru că spitalizările sunt ţinute sub control.

Mexicul, a şaptea ţară din lume ca număr de vizitatori străini, a păstrat frontierele deschise, fără a solicita certificat de vaccinare sau test negativ la sosirea pe teritoriul său.