DISTRIBUIȚI
afp

Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a fost vaccinat marţi împotriva COVID-19 cu serul de la AstraZeneca, cerând oamenilor să aibă încredere în vaccinuri după ce mai multe ţări au limitat utilizarea AstraZeneca din cauza cazurilor rare raportate de formare de cheaguri de sânge, relatează Reuters, potrivit agerpres.  

Lopez Obrador, în vârstă de 67 de ani, a declarat că beneficiile vaccinării cu serul AstraZeneca depăşesc riscurile.


Citește și : 260 de ONG-uri cer 5,5 miliarde de dolari pentru a salva de la foamete 34 de milioane de oameni

Preşedintele mexican, care a contractat COVID-19 în ianuarie, a declarat că doreşte să încurajeze toţi adulţii în vârstă să se vaccineze pentru a fi protejaţi de coronavirus.

„Suntem siguri că nu există niciun risc, nici un pericol, că nu există efecte secundare grave”, a spus el, fără a numi în mod special AstraZeneca.

El a adăugat că guvernul său urmăreşte îndeaproape studiile privind vaccinurile desfăşurate în întreaga lume.

Autoritatea de reglementare în domeniul sănătăţii din Mexic a declarat la începutul acestei luni că nu intenţionează să limiteze utilizarea AstraZeneca, însă doreşte să obţină informaţii de la comitetul consultativ britanic pentru imunizare. Acesta a declarat că o alternativă la AstraZeneca ar trebui oferită persoanelor sub 30 de ani, acolo unde este posibil.

Citește și : O cofetărie din Ungaria vinde deserturi în formă de vaccin: Galben pentru AstraZeneca, verde pentru Pfizer

Mexicul a început vaccinările anti-COVID19 la sfârşitul anului trecut şi a inoculat complet aproape 4 milioane de persoane, majoritatea adulţi peste 60 de ani, dintr-o populaţie totală de 126 de milioane.