DISTRIBUIȚI
NBC News

Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a cerut miercuri SUA „să acţioneze” pentru a soluţiona criza migranţilor în curs, relatează AFP, potrivit agerpres

SUA „s-au angajat să investească 4 miliarde, 2 miliarde în America centrală şi 2 miliarde în Mexic. Nimic nu s-a întâmplat, nimic. S-a vorbit destul, trebuie acţionat”, a spus Lopez Obrador în cadrul conferinţei sale de presă matinale cotidiene.


Citește și : Emiratele Arabe Unite relaxează restricţiile privind obligativitatea măştii

„Există acum o atmosferă bună, pentru că preşedintele (Joe) Biden este implicat, dna (Kamala) Harris, dl (Jack) Sullivan, care este consilierul pentru securitate al preşedintelui Biden, sunt de asemenea foarte implicaţi şi acum şi ambasadorul”, a adăugat Andres Manuel Lopez Obrador.

„Cu alte cuvinte, există condiţii excelente pentru a semna un bun acord pentru dezvoltarea Americii latine şi a Caraibelor, şi în special a ţărilor din America centrală. Deci vom aştepta şi cred vă vor exista rezultate”, a adăugat preşedintele mexican.

Zeci de mii de migranţi fără documente legale, majoritatea haitieni, au ajuns în ultimele luni la frontiera sudică a Mexicului în căutarea unei noi vieţi în SUA.

Citește și : Chinezii trimit o femeie să lucreze la staţia lor spaţială

Autorităţile americane au început să-i repatrieze pe haitieni pe cale aeriană din oraşul frontalier texan Del Rio, unde mii dintre ei aşteaptă în speranţa că li se va permite să rămână în ţară.

Mulţi dintre ei au ajuns în Mexic din Brazilia sau Chile, unde trăiau ca refugiaţi, după o călătorie periculoasă prin numeroase ţări.