DISTRIBUIȚI
Latviesi.com

Preşedintele Letoniei, Egils Levits, a fost testat pozitiv la coronavirus, a anunţat joi biroul său de presă, informează dpa, potrivit agerpres.

Rezultatul a venit la o zi după un test rapid la care a fost supus Levits miercuri seara, la întoarcerea dintr-o vizită de lucru în Suedia.


Citeşte şi: Israelul a bombardat Siria! Patru oameni au fost ucişi – Black News

Preşedintele leton va face şi un test PCR, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Egils Levits a amânat întrevederea pe care o avea programată joi cu noul preşedinte al Estoniei, Alar Karis, care se află la Riga în cadrul vizitei sale inaugurale în statele baltice vecine. În schimb, Karis se va întâlni cu preşedinta Parlamentului Letoniei, Inara Murniece.

Citeşte şi: ATAC cu arcul în Norvegia! Sunt morţi şi răniţi! – Black News

În februarie, Egils Levits, 66 de ani, a fost una dintre primele persoane vaccinate în Letonia împotriva noului tip de coronavirus, fiind vaccinat în faţa camerelor de filmat pentru a-i încuraja pe cei 1,9 milioane de concetăţeni ai săi să facă la fel.

În pofida eforturilor sale, campania de vaccinare din Letonia are un ritm foarte scăzut, iar rata de contaminare a crescut în mod semnificativ în ultimele săptămâni, determinând guvernul să declare, luni, stare de urgenţă, care va fi menţinută până pe 11 ianuarie anul viitor.