DISTRIBUIȚI

Kosovo acordă preşedintelui american Donald Trump cea mai înaltă distincţie pentru rolul său de susţinere a eforturilor Priştinei şi Belgradului de a ajunge la o înţelegere în domeniul normalizării legăturilor lor economice, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Preşedintele kosovar Hashim Thaci a adresat o scrisoare liderului de la Casa Albă în care îl informează pe Donald Trump că va primi Medalia Ordinul Libertăţii.


Citește și : Polonia vrea un fond UE de cel puţin un miliard de euro pentru stabilizarea Belarusului

Doi colaboratori ai preşedintelui american, consilierul pentru securitate naţională Robert O’Brien şi Richard Grenell, emisarul SUA pentru negocierile Kosovo-Serbia, urmează să primească Medalia Prezidenţială a Meritelor.

Ca parte a unui acord încheiat la începutul acestei luni, Belgrad şi Priştina au căzut de acord să colaboreze în domeniul economic. Aspectul normalizării relaţiilor politice continuă să rămână însă nesoluţionat.

Citește și : În ciuda negocierilor de pace, talibanii au ucis 20 de militari afgani

În scrisoarea adresată preşedintelui Trump, în care îşi exprimă „profunda recunoştinţă pentru contribuţia personală la intermedierea acordului”, Hashim Thaci adresează liderului SUA invitaţia de a efectua o vizită în Kosovo.