DISTRIBUIȚI

Preşedintele Israelului, Isaac Herzog, se va adresa joi membrilor Parlamentului European, în timpul sesiunii plenare ce va marca Ziua Internaţională de Comemorare a Holocaustului, potrivit agerpres.   

Şedinţa solemnă va fi deschisă, la ora locală 10:30, de preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, după o întrevedere tete-a-tete cu şeful statului israelian.


Citește și : Armata ucraineană recunoaşte în cele din urmă că A PIERDUT Soledar

După discursul preşedintelui Isaac Herzog, eurodeputaţii vor ţine un minut de reculegere. Ceremonia se va încheia cu lucrarea muzicală ”Kaddish” de Maurice Ravel, interpretată de Chen Halevi şi Jens Lisztes.

După ceremonie, în jurul orei locale 11:45, preşedinţii Roberta Metsola şi Isaac Herzog vor inaugura Memorialul Holocaustului ”Refugiatul”, realizat de Felix Nussbaum, în faţa hemiciclului de la Bruxelles al legislativului european.

În acest an se împlinesc 75 de ani de la înfiinţarea statului Israel.

În 2005, Organizaţia Naţiunilor Unite a stabilit ziua de 27 ianuarie drept Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, pentru a comemora Holocaustul şi cea de-a 60-a aniversare a eliberării lagărului de concentrare Auschwitz-Birkenau.

Născut la Tel Aviv în 1960, Isaac Herzog a fost ales al unsprezecelea preşedinte al statului Israel în anul 2021. A devenit deputat în Knesset prima dată în 2003, iar ulterior a ocupat mai multe funcţii ministeriale.

Citește și : Germania APROBĂ livrările de tancuri Leopard pentru Ucraina

În 2013, Herzog a fost ales preşedinte al Partidului Muncii din Israel, iar în iunie 2018 a fost ales preşedinte al comitetului executiv al Agenţiei Evreieşti pentru Israel.