DISTRIBUIȚI
GLP

Beijingul a anunţat luni că preşedintele chinez al Interpol, dat dispărut la puţin timp după sosirea sa în ţară în urmă cu mai bine de zece zile, este suspectat că ar fi „încălcat legea”, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Meng Hongwei „este în prezent vizat de o anchetă deoarece este suspectat că ar fi încălcat legea”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Comisiei Centrale de Inspecţie Disciplinară a Partidului Comunist Chinez (PCC), autoritatea însărcinată cu lupta împotriva corupţiei funcţionarilor.


Citește și : Jurnalistă bulgară ucisă cu bestialitate

Interpol a solicitat oficial Chinei clarificări cu privire la situaţia preşedintelui organizaţiei, Meng Hongwei, care a fost dat dispărut după ce a plecat într-o călătorie în ţara sa de origine, a anunţat sâmbătă într-un mesaj secretarul general al Interpol Juergen Stock.

Poliţia franceză anchetează dispariţia şefului Interpol, Meng Hongwei, a confirmat vineri ministerul de interne de la Paris după ce, anterior, informaţia fusese dezvăluită neoficial de surse din poliţie.

Deoarece nu mai ştia nimic despre Meng din 25 septembrie, soţia lui s-a adresat poliţiei din Lyon, unde se află sediul organizaţiei poliţieneşti internaţionale. Soţia şi cei trei copiii ai preşedintelui Interpol sunt sub protecţia poliţiştilor, după ce au primit ameninţări prin telefon şi în mediile sociale, a mai comunicat ministerul de interne al Franţei.

Meng, în vârstă de 64 de ani, a fost numit la conducerea Interpol în 2016.

Potrivit Reuters, Meng ocupă de asemenea în China funcţia de vicepremier pentru securitate publică, iar precizarea Beijingului de duminică este prima reacţie oficială a autorităţilor chineze după ce dispariţia oficialului Interpol a fost raportată în Franţa vineri de soţia sa.

Citește și : Salvini: Italia îşi va închide aeroporturile pentru zborurile neautorizate cu migranţi din Germania

Aceasta a declarat duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Lyon, în Franţa, unde se află sediul Interpol, că ea crede că soţul său se află în pericol, relevă AFP.

Pe 25 septembrie, acesta i-a trimis un prim mesaj pe o reţea socială în care i-a indicat să aştepte apelul său, iar apoi a venit un al doilea mesaj, sub forma doar a unui emoticon, care exprima o situaţie de pericol, conform lui Grace Meng, soţia preşedintelui Interpol, care a citit o declaraţie în chineză şi apoi în engleză.