DISTRIBUIȚI
LIPUTANKARIR.COM

Compania de stat de energie electrică PT Perusahaan Listrik Negara (PLN) ar fi trebuit să aibă planuri pentru situaţii de urgenţă pentru a preveni o pană majoră de proporţiile celei care a afectat duminică capitala Jakarta şi provincii învecinate, a declarat luni, la Jakarta, preşedintele indonezian Joko Widodo, relatează Reuters, potrivit agerpres.

”Un management ca cel al PLN ar fi trebuit să aibă un management de risc, un plan de rezervă, un plan de urgenţă”, a spus Widodo jurnaliştilor în cursul unei vizite la sediul companiei după pana de curent de duminică care a afectat zone în care locuiesc peste 100 de milioane de persoane.


Citeşte şi: Un chinez a fost călcat în picioare de o turmă de elefanţi

Sripeni Inten Cahyani, directorul general al PLN, a declarat că sunt în curs de desfăşurarea operaţiuni de recuperare şi avertizat că vor mai exista întreruperi până la restabilirea completă a sistemului de alimentare cu energie electrică în Jakarta şi în zonele din apropiere.

Alimentarea cu electricitate a fost reluată aproape complet în capitala indoneziană Jakarta după peste nouă ore de întrerupere din cauza unor probleme tehnice, a anunţat duminică seara compania de stat PLN, citată de Reuters.

Citeşte şi: Jens Stoltenberg: ‘Lupii singuratici’ se inspiră unul de la altul

Capitala Indoneziei, Jakarta, şi unele provincii vecine de pe insula Java au fost afectate de o întrerupere majoră a energiei electrice în urma unor probleme apărute la mai multe centrale electrice, anunţase anterior PLN.