DISTRIBUIȚI
Wallpaper Flare

Preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, începe miercuri o vizită de două zile în Estonia, pentru a se informa despre misiunea de protecţie aeriană a republicilor baltice desfăşurată în comun de ţara sa şi de Regatul Unit, transmite dpa, potrivit agerpres.

Steinmeier va participa la o şedinţă de informare la baza Amari, situată la 40 de km la sud-vest de capitala estoniană Tallinn, şi va lua masa alături de personalul german şi britanic de acolo.


Citeşte şi: Un avion militar rus a intrat în coliziune cu o dronă militară americană deasupra Mării Negre – Black News

Forţele aeriene ale Germaniei şi Regatului Unit au preluat Poliţia Aeriană Baltică în 6 martie, în sprijinul Estoniei, Letoniei şi Lituaniei, aliate în cadrul NATO, şi au început deja misiunile de zbor. Operaţiunea constă în aşa-numita rotaţie de alertă – ridicarea de la sol a două avioane de vânătoare Eurofighter, unul german şi unul britanic, la apropierea de spaţiul aerian baltic a unei aeronave necunoscute fără semnal de transponder sau contact radio.

Germania s-a implicat de mai multă vreme în supravegherea aeriană din regiunea Mării Baltice. Conform forţelor armate, avioanele germane de tip Eurofighter au efectuat din august anul trecut până acum 27 de decolări în urma unor alerte şi au identificat aeronave militare ruseşti.

Citeşte şi: Administraţia de la Moscova susţine că nu a existat nicio coliziune cu drona americană – Black News

Pe agenda vizitei lui Steinmeier în Estonia este inclusă miercuri şi o întrevedere la Tallinn cu omologul său estonian, Alar Karis.

Joi, preşedintele german va lua micul dejun împreună cu premierul Kaja Kallas. Şefa guvernului Estoniei este implicată în prezent în discuţii despre coaliţie, în urma victoriei în alegeri a formaţiunii sale politice, Partidul Reformei.