DISTRIBUIȚI
dpa

Preşedintele german Frank Walter Steinmeier este cea mai recentă victimă a seriei de probleme tehnice ale avioanelor guvernamentale cu care s-au confruntat în ultimul timp politicienii germani. Revenirea sa în ţară dintr-o vizită de stat în Etiopia a fost amânată miercuri din cauza unei „probleme de presurizare” a avionului, a indicat biroul preşedintelui, citat de dpa, scrie agerpres.

Delegaţia de 55 de persoane care l-a însoţit pe preşedintele german aştepta miercuri după amiaza la hotel ca tehnicienii să repare aeronava.


Citește și : 12 persoane au murit în urma inundaţiilor din nordul Arabiei Saudite (Apărarea Civilă)

Steinmeier şi-a mai prelungit cu o zi şederea în acelaşi stat african din cauza unor probleme cu avionul guvernamental şi în 2014, când s-a deplasat în Etiopia în calitate de ministru de externe.

Mai multe incidente implicând avioane guvernamentale i-au pus în situaţii neplăcute pe oficialii germani pe parcursul ultimului an. În octombrie, nişte rozătoare au urcat clandestin la bordul avionului cu care ministrul german de finanţe Olaf Scholz trebuia să se întoarcă din Indonezia şi au ronţăit din cabluri, amânându-i plecarea.

Mai devreme în ianuarie, planurile ministrului pentru dezvoltare Gerd Mueller de călătorie în Africa au fost date peste cap tot de probleme ale aeronavei, iar în noiembrie cancelarul german Angela Merkel a ratat deschiderea summitului G20 din Argentina după ce avionul cu care abia decolase a trebuit să revină la sol din cauza unei probleme a sistemului de comunicaţii, obligând-o pe şefa executivului federal să plece la summit cu o cursă comercială.

Citește și : Curtea de Justiție a UE validează interzicerea graduală a țigaretelor aromate la nivelul țărilor membre