DISTRIBUIȚI

Noul cancelar german Olaf Scholz şi guvernul său au „marea responsabilitate” de a lupta împotriva pandemiei de COVID-19 în ţară, a declarat miercuri preşedintele Republicii Federale, Frank-Walter Steinmeier, relatează AFP, potrivit agerpres.

„Să nu lăsăm pandemia să ne divizeze pe termen lung”, le-a mai spus Frank-Walter Steinmeier succesorului Angelei Merkel şi miniştrilor săi, într-un context de proteste împotriva obligaţiei vaccinării, care ar urma să intre în vigoare în februarie sau martie.


Citeşte şi: PANICA creată de Omicron aruncă Europa într-o zonă foarte întunecată – Black News

Preşedintele german, autoritate morală în Germania, i-a primit miercuri pe Olaf Scholz, imediat după depunerea jurământului în calitate de nou cancelar, şi echipa sa ministerială.

„Ştiu că voi, noul guvern federal, luaţi în serios marea responsabilitate care atârnă acum pe umerii voştri” în materie de luptă împotriva COVID-19, a declarat Steinmeier.

„În această situaţie de urgenţă, este esenţial să nu-i ascultăm pe cei care fac zgomot, ci să facem în aşa fel încât pandemia să nu ne mai controleze încă un an şi viaţa publică să se desfăşoare de la sine”, a spus el.

„Ţara noastră trebuie acum să strângă rândurile pentru a depăşi al patrulea val şi a evita apariţia unuia nou”, a adăugat el.

„Tocmai în această situaţie tensionată ar trebui să vorbească argumentele bune, nu dispreţul, nu furia şi încă şi mai puţin ura”, a spus Steinmeier.

Citeşte şi: OMS: ‘Niciun motiv să ne îndoim’ că vaccinurile actuale nu protejează împotriva Omicron – Black News

Manifestaţii împotriva obligaţiei vaccinării, conduse în unele cazuri de extrema dreaptă, au fost organizate în ultimele săptămâni în Germania, inclusiv fără autorizaţie din partea poliţiei.

Mai multe zeci de opozanţi faţă de restricţiile anti-COVID s-au adunat vineri cu torţe şi fluiere în faţa domiciliul unui ales regional, provocând indignarea clasei politice, notează AFP.