DISTRIBUIȚI
dpa

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier începe joi o vizită de două zile în Bulgaria, iar într-un interviu acordat în prealabil unui cotidian bulgar, a cerut autorităţilor de la Sofia să îşi sporească eforturile pentru combaterea corupţiei şi promovarea statului de drept, potrivit agerpres.

Steinmeier a declarat cotidianului 24 Ceasa, preluat de DPA, că pentru atragerea investiţiilor Bulgaria trebuie să facă progrese reale în domeniile menţionate.


Citește și: Deputații britanici sunt de acord cu amânarea Brexit-ului

Bulgaria este deja atractivă pentru investitorii germani, care au deschis în această ţară peste 5000 de firme, dar nu este singura opţiune, a arătat preşedintele.

Corupţia şi statul de drept sunt factori-cheie şi pentru primirea Bulgariei în spaţiul Schengen, a spus Steinmeier. Acesta este un obiectiv comun, iar îndeplinirea condiţiilor preliminare va fi examinată de asemenea în comun, a adăugat el.

Citește și: Pompeo îi avertizează pe turci să nu intre ‘unilateral’ în Siria

Steinmeier urma să fie întâmpinat cu onoruri militare, apoi să discute cu omologul său bulgar, Rumen Radev, şi să fie oaspetele premierului Boiko Borisov la un dejun. În programul său este prevăzută şi o vizită în parlamentul de la Sofia.