DISTRIBUIȚI
Yeni Şafak

Preşedintele german Frank Walter Steinmeier a devenit duminică primul lider german care ia parte la o ceremonie naţională de comemorare a sfârşitului primului război mondial din Marea Britanie, relatează AFP şi dpa, potrivit Agerpres.

Steinmeier a depus o jerbă la monumentul Cenotaph din centrul capitalei britanice, închinat celor peste un milion de soldaţi britanici morţi în războaiele moderne, inclusiv cei aproape 900.000 căzuţi în primul război mondial.


Citește și: Peste 70 de lideri internaționai au participat la celebrarea Centenarului Armistiţiului

Preşedintele german a sosit la ceremonie alături de prinţul Charles, care a depus prima jerbă din partea mamei sale, regina Elisabeta a II-a. În vârstă de 92 de ani, suverana a urmărit festivitatea de la un balcon din apropiere.

Locuitorii din tot Regatul Unit au păstrat două minute de reculegere înainte de ceremonia de la Cenotaph, când celebrul orologiu Big Ben de la palatul parlamentului britanic a bătut ora 11.

Mii de veterani şi circa 10.000 de civili au participat apoi la o paradă.

Evenimente similare au avut loc şi la Belfast, Glasgow, Cardiff şi în alte oraşe din Marea Britanie.

Citește și: Putin şi Trump s-au salutat şi şi-au dat mâna înainte de comemorarea Armistiţiului (TV)

Prinţul Charles şi fiii săi, Harry şi William, au luat parte la ceremonia de la Cenotaph în uniformă militară.

Steinmeier, regina şi alte personalităţi urmau să asiste în seara zilei la o slujbă consacrată centenarului la Westminster Abbey.