DISTRIBUIȚI
dpa

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier efectuează începând de sâmbătă o vizită de patru zile în Orientul Mijlociu în cadrul căreia va avea convorbiri cu conducerea politică din Iordania şi Liban şi va vizita trupe germane staţionate în regiune, relatează DPA.

Steinmeier, care va fi însoţit de soţia sa, Elke Buedenbender, va vizita de asemenea o tabără de refugiaţi. Vizita în Liban este prima efectuată de un şef de stat german în 120 de ani, deşi Steinmeier a mai vizitat Iordania de şapte ori şi Libanul de şase ori atunci când era ministru de externe, conform agerpres.


Războiul sirian şi valul de refugiaţi, conflictul din Orientul Mijlociu şi terorismul islamist urmează să fie puncte majore pe agenda convorbirilor, a anunţat biroul preşedintelui Steinmeier la Berlin.

Citește și : EXPLOZIE puternică la Kabul. Cel puţin 17 victime

Ambele ţări din regiune se confruntă cu problema valului de refugiaţi din Siria. Potrivit unor date ONU, în prezent sunt aproximativ un milion de refugiaţi în Liban şi peste 600.000 în Iordania.

Preşedintele german va fi primit duminică la Amman de regele Abdullah şi de regina Rania. Luni, el va vizita baza aeriană al-Azraq unde aproximativ 300 de soldaţi germani participă la lupta împotriva Statului Islamic