DISTRIBUIȚI
afp

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a somat ţările central şi est-europene să respecte normele statului de drept şi sistemul de distribuire a imigranţilor extracomunitari, reiterând că Uniunea Europeană „nu este supermarket”.

Aflat într-un turneu în Europa Centrală şi de Est, Emmanuel Macron a criticat din nou, într-un interviu acordat unor publicaţii din Cehia, Polonia, Slovacia şi Ungaria, situaţia din aceste ţări, transmite şi mediafax.


Citeşte şi: Pierre Moscovici îl numeşte FASCIST pe un europarlamentar italian

Referindu-se la reformele judiciare din Polonia, Emmanuel Macron a exprimat speranţa, conform cotidianului Liberation, că „Guvernul polonez va face gesturile necesare pentru a răspunde la preocupările Comisiei Europene şi ale statelor partenere”.

„Respectarea deciziilor Curţii de Justiţie a UE este echivalentă cu apartenenţa la UE”, a declarat Emmanuel Macron, citat de publicaţia EUObserver.

Citeşte şi: 14 copii au fost ÎNJUNGHIAŢI într-o grădiniţă din China – VIDEO

„Situaţia statului der drept în Ungaria cunoaşte o serie de evoluţii preocupante”, a subliniat Macron. „Am o relaţie bună cu premierul Viktor Orban, pe care îl respect personal şi ca prim-ministru ales de poporul ungar. Dar o Europă care sfidează diversitatea de idei şi de credinţe, independenţa justiţiei şi a presei, primirea refugiaţilor care fug de persecuţii politice – acest lucru este o trădare a ceea ce suntem”, a insistat Macron.