DISTRIBUIȚI
afp

Preşedintele francez Emmanuel Macron a promis trei luni de consultări pentru a găsi „soluţii pragmatice” asupra politicii energetice, în primul său răspuns major la protestele împotriva scumpirii carburanţilor care au avut loc în ţară în această lună, informează marţi dpa, scrie Agerpres.

Preşedintele centrist a sugerat că ar putea fi găsit un mecanism pentru a lega creşterile de taxe planificate de preţul de piaţă al petrolului, astfel încât cetăţenii să nu fie prea puternic afectaţi de creşterea globală a preţurilor petrolului.


Citește și : Theresa May se va confrunta cu Jeremy Corbyn în direct, la TV, la oră de maximă audienţă

Protestele mişcării „vestele galbene” au fost un „apel de alarmă socială”, a recunoscut Macron, dar a insistat că, indiferent de răspuns, acesta nu ar trebui să ignore „responsabilităţile noastre pentru ziua de azi şi de mâine”, existând de asemenea „un apel de alarmă asupra mediului”.

Franţa trebuia să recunoască faptul că „am făcut prea puţin” în legătură cu chestiunile climatice, a argumentat preşedintele centrist, notând că creşterile planificate ale preţurilor la combustibil fuseseră aprobate de guvernele anterioare de dreapta şi de stânga.

Citește și : Trei soldaţi americani ucişi, în explozia unei bombe în provincia afgană Ghazni