DISTRIBUIȚI
The Indian Express
Reuters

Preşedintele francez Emmanuel Macron i-a cerut duminică premierului Edouard Philippe să-i primească pe „liderii partidelor reprezentate în Parlament precum şi pe reprezentanţii manifestanţilor”, a anunţat preşedinţia franceză la o zi după violenţele survenite în cadrul mobilizării „vestelor galbene”, relatează AFP, scrie Agerpres.

Această iniţiativă, a cărei dată nu a fost dezvăluită, răspunde ”preocupării constante de dialog” a executivului, potrivit preşedinţiei. În timpul unei reuniuni de criză la Elysee, şeful statului a cerut de asemenea ca ministrul de interne să analizeze adaptarea dispozitivului de menţinere a ordinii.


Citește și : Erdogan cere Arabiei Saudite să extrădeze suspecţii în cazul Khashoggi

Manifestaţia de sâmbătă, degenerată în scene de adevărată gherilă urbană, s-a soldat cu 133 de răniţi şi 412 persoane reţinute, dintre care 378 au fost plasate în arest preventiv.

Executivul francez a declarat din nou duminică, prin purtătorul său de cuvânt Benjamin Griveaux, că nu îşi va schimba cursul în faţa mobilizării aşa-numitelor „veste galbene”, care protestează în special împotriva creşterii taxelor la carburanţi.

Citește și : Franța: Reuniunea excepţională convocată de Macron pe tema protestelor „Vestelor galbene” s-a încheiat