DISTRIBUIȚI
Halfwheel

Preşedintele cubanez Miguel Diaz-Canel, la putere din aprilie, şi-a inaugurat miercuri contul pe Twitter, confirmând astfel schimbarea de stil în raport cu fraţii Castro, predecesorii săi, informează AFP, potrivit Agerpres.

Într-o postare pe Twitter, Ministerul de Externe cubanez a „salutat deschiderea contului oficial pe @Twitter al Preşedintelui Consiliilor de Stat şi de Miniştri din #Cuba, Miguel Diaz-Canel Bermudez, @DiayCanelB, cu ocazia a 150 de ani de la începutul luptei pentru independenţa noastră”.


 

Citește și : Austria ia în calcul retragerea sa din acordul global al ONU privind migraţia

Nici Fidel, nici Raul Castro nu aveau un cont oficial pe Twitter.

În prima sa postare pe Twitter, Miguel Diaz-Canel, 58 de ani, a notat că se află în satul La Demajagua, în estul insulei, „locul unde, cu cele mai puternice sentimente patriotice, #NoisuntemCuba şi #Noisuntemcontinuitatea”.

În biografia sa de pe reţeaua socială, şeful statului cubanez se declară „angajat către idei inspirate (din eroul independenţei cubaneze Jose) Marti, de Fidel şi Raul” Castro, acesta din urmă fiind încă secretar general al Partidului Comunist cubanez.

Comunicarea prezidenţială s-a revigorat în Cuba după sosirea la putere a lui Miguel Diaz-Canel. El şi-a majorat numărul de deplasări pe teren şi de apariţii mediatice, detaşându-se de modelul predecesorului său Raul Castro, care nu făcea prea multe declaraţii.

Citește și : Rusia acuză SUA de desfăşurarea în România şi Polonia a unor sisteme de lansare americane

În opinia mai multor observatori, această revigorare este menită să-l apropie pe fostul număr doi din guvernul cubanez de o populaţie care îl cunoaşte încă prea puţin şi în faţa căreia el nu se bucură de legitimitatea cu care se puteau lăuda iluştrii săi predecesori.

Cuba marchează miercuri 150 de ani de la începutul luptelor pentru independenţa insulei faţă de Spania, la 10 octombrie 1868, şi a lansat cu această ocazie, marţi, un timbru poştal cu efigia lui Fidel Castro, la aproape doi ani de la moartea lui.