DISTRIBUIȚI

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, va vizita China în luna decembrie pentru a se întâlni cu preşedintele chinez Xi Jinping, a relatat joi cotidianul britanic Financial Times, care citează două oficialităţi apropiate acestui dosar, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Charles Michel va vizita Beijingul la 1 decembrie, prilej cu care se va întâlni cu preşedintele Xi Jinping şi cu alţi doi demnitari chinezi de rang înalt.


Citeşte şi: Susţinători ai lui Bolsonaro cer extratereştrilor să-i ajute să-l răstoarne pe Lula – Black News

La 1 aprilie acest an a avut loc al 23-lea summit UE-China, prin videoconferinţă.

Liderii europeni şi chinezi au discutat despre agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei, care pune în pericol securitatea mondială şi economia mondială, precum şi securitatea alimentară şi energetică. Uniunea Europeană a subliniat că sancţiunile internaţionale împotriva Rusiei au fost impuse cu unicul scop de a opri agresiunea Moscovei şi în pofida unui impact economic semnificativ asupra UE şi a partenerilor săi la nivel mondial.

Citeşte şi: El este George Hotz, codificatorul nonconformist căruia Elon Musk i-a cerut să repare Twitter… în 12 săptămâni – Black News

De asemenea, au fost abordate situaţia relaţiilor bilaterale şi subiecte de interes comun, cum ar fi schimbările climatice, biodiversitatea şi sănătatea, precum şi despre modalităţile de asigurare a unei relaţii comerciale mai echilibrate.

Pe de altă parte, UE a subliniat necesitatea de a aborda preocupările de lungă durată legate de accesul pe piaţă şi de mediul de investiţii din China, în vederea asigurării unei relaţii comerciale şi economice echilibrate.