DISTRIBUIȚI
European Council President Charles Michel announce a joint statement with European Commission President Ursula von der Leyen and Japanese Prime Minister Fumio Kishida at the prime minister's official residence, in Tokyo, Japan May 12, 2022. Yoshikazu Tsuno/Pool via REUTERS

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a salutat vineri, la Kiev, ceea ce a numit drept voinţa politică „foarte fermă” a liderilor Ucrainei de a aplica reforme în perspectiva aderării la Uniunea Europeană, informează mediafax.

„Există o voinţă politică foarte fermă de a implementa reformele necesare. În câteva luni, începând de la primirea statutului de candidat în iunie, au fost făcuţi paşi importanţi pentru consolidarea statului de drept, în lupta contra corupţiei şi în reformarea justiţiei”, a afirmat Charles Michel, citat de cotidianul Le Monde.


Citește și : Biden subliniază necesitatea respectării regulilor convenite pe Esplanada Moscheilor

„Sigur că există în continuare un drum de parcurs, dar noi suntem în mod ferm de partea poporului ucrainean pentru a susţine voinţa sinceră de a se îndrepta spre Uniunea Europeană”, a subliniat preşedintele Consiliului European.