DISTRIBUIȚI
AFP PHOTO / Michal Cizek

Preşedintele ceh Milos Zeman a ieşit miercuri dintr-un spital din Praga, unde liderul în vârstă de 76 de ani şi care suferă de neuropatie diabetică a fost internat opt zile, timp în care a fost supus unor examene medicale, relatează AFP, potrivit agerpres.

‘Preşedintele a ieşit (din spital) cu puţin înainte de ora 09.00 GMT’, a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a spitalului militar universitar, Jitka Zinke.


Citeşte şi: Johnson&Johnson anunţă un rapel al vaccinului său – Black News

Preşedintele Zeman, care va împlini 77 de ani săptămâna viitoare, fusese internat pe 14 septembrie pentru ‘o uşoară epuizare şi deshidratare’, conform purtătorului său de cuvânt, Jiri Ovcacek.

Preşedintele ‘se îndreaptă acum spre Lany’, o reşedinţă situată la vest de Praga, şi îşi va relua agenda începând din această după-amiază, a precizat Ovcacek.

Ca preşedinte, Zeman va trebui să numească un nou prim-ministru după alegerile legislative programate pe 8 şi 9 octombrie.

Mişcarea populistă ANO a premierului miliardar Andrej Babis, un aliat al lui Zeman, conduce în sondaje. Însă, chiar şi în caz de victorie, s-ar putea să nu găsească aliaţi pentru a forma o coaliţie majoritară de guvernare.

În toamna lui 2019, Zeman, un politician de stânga experimentat, cunoscut pentru legăturile strânse cu liderii rus şi chinez, a mai fost internat timp de patru zile în acelaşi spital militar.

Citeşte şi: SUA ar putea încălca dreptul internaţional prin expulzările haitienilor – Black News

Milos Zeman, fumător înrăit şi mare băutor, suferă de neuropatie diabetică şi de probleme de auz.

El dă asigurări că are o sănătate bună, chiar dacă neuropatia sa îl obligă să se deplaseze într-un scaun rulant începând din acest an.