DISTRIBUIȚI
wikipedia

Preşedintele ceh Milos Zeman şi-a atras critici dure după ce a făcut o glumă total deplasată despre Jamal Khashoggi, un jurnalist care a fost ucis în urmă cu câteva săptămâni în consulatul Arabiei Saudite la Istanbul, transmite miercuri dpa, potrivit Agerpres.

Zeman a spus că a văzut o ‘fotografie drăguţă’ online, în care el apare, potrivit agenţiei de presă cehe CTK.


Citește și : Marea Britanie interzice accesul suspecţilor saudiţi în cazul Khashoggi

”În imagine este o bulă de text: Îmi plac jurnaliştii – şi poate îi voi invita la cină în ambasada saudită”, a spus Milos Zeman, citat de agenţia de presă cehă.

Nu este prima dată când şeful statului ceh face comentarii deplasate sau sinistre despre jurnalişti. Într-o întâlnire cu preşedintele rus Vladimir Putin, el a spus că sunt prezenţi prea mulţi reporteri şi că aceştia ar trebui să fie ‘lichidaţi’.

Politicienii cehi au dezaprobat remarca lui Zeman legată de Jamal Khashoggi.

”O ofensă lipsită de consideraţie”, a scris pe Twitter eurodeputatul ceh Pavel Telicka.

La rândul său, liderul partidului conservator TOP09, Jiri Pospisil, a afirmat că nici măcar moartea unei persoane nevinovate nu este sfântă pentru preşedintele ceh Milos Zeman.

Citește și : Cazul Khashoggi: Arabia Saudită nu i-a autorizat pe anchetatorii turci să cerceteze un puţ din incinta consulatului saudit

Jamal Khashoggi (59 de ani), un editorialist respectat care colabora cu cotidianul american The Washington Post, a fost ucis pe 2 octombrie în consulatul general al ţării sale din Istanbul. În zilele care au urmat dispariţiei lui Khashoggi, ziare turceşti au relatat că anchetatorii turci au intrat în posesia unor înregistrări video şi audio care arată că jurnalistul a fost torturat, ucis şi apoi corpul său a fost dezmembrat.