DISTRIBUIȚI
AP

Preşedintele bulgar Rumen Radev a continuat marţi consultările cu grupurile politice din parlamentul de la Sofia în vederea formării noului guvern, după alegerile parlamentare de la jumătatea lunii noiembrie, potrivit BTA şi novinite.com, transmite şi agerpres.

În cadrul întâlnirii cu reprezentanţii partidului ‘Există un Astfel de Popor’ (TISP), Radev a spus că această formaţiune a dovedit deja că este parte a schimbării în Bulgaria. ”Numeroşi alegători bulgari continuă să vadă în TISP speranţa pentru o politică nouă, onestă care identifică în mod clar problemele şi soluţiile şi nu ascunde problemele sub preş”, a declarat şeful statului bulgar.


Citeşte şi: Trump: ‘Biden a pus în pericol relaţiile cu Regatul Unit prin înlăturarea bustului lui Churchill din Biroul Oval’ – Black News

Liderul grupului parlamentar al TISP, Toşko Iordanov, a reafirmat că acest partid va face tot posibilul pentru a se asigura că Bulgaria are un guvern normal. ”Ceea ce am făcut mereu este să ne ţinem cuvântul. Rămânem ceea ce suntem, fără ipocrizie politică. Vom fi parteneri predictibili şi loiali, cu condiţia ca şi celelalte forţe parlamentare implicate în negocierile pentru viitorul guvern să aibă acelaşi comportament”, a subliniat Iordanov.

Ulterior, preşedintele Radev s-a întâlnit cu reprezentanţii partidului Bulgaria Democrată.

”Cu votul lor pentru dumneavoastră, cetăţenii bulgari au dovedit că doresc protecţia statului de drept. Aveţi responsabilitatea de a menţine consecvenţa în susţinerea statului de drept. Cele două guverne interimare pe care le-am numit nu doar au stabilizat ţara, dar au şi creat o bază bună pentru cooperare viitoare”, a spus Rumen Radev.

Citeşte şi: Israelul întăreşte controlul asupra exportului de produse informatice – Black News

Luni, preşedintele bulgar i-a primit pe reprezentanţii formaţiunilor Continuăm Schimbarea, GERB, Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi şi Partidul Socialist Bulgar.

Partidul Continuăm Schimbarea, fondat cu numai trei luni în urmă, a câştigat scrutinul legislativ de la jumătatea lunii noiembrie, pe poziţia a doua plasându-se la mică distanţă formaţiunea GERB, a fostului premier Boiko Borisov.