DISTRIBUIȚI

Preşedintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva îşi va relua activitatea la palatul prezidenţial miercuri, după ce şi-a revenit de pe urma unei pneumonii uşoare, a anunţat marţi secretarul său de presă, Paulo Pimenta, citat de Reuters, potrivit agerpres.

Lula a fost diagnosticat cu pneumonie uşoară joi seara. Sâmbătă, el a fost confirmat cu ‘bronhopneumonie bacteriană şi virală cauzată de gripa A’.


Citește și :  Rusia avertizează cu consecinţe grave dacă Armenia aderă la Statutul de la Roma al Curţii Penale Internaţionale

‘La recomandarea medicală, preşedintele Lula a decis să îşi amâne călătoria în China. Amânarea a fost comunicată autorităţilor chineze împreună cu reafirmarea dorinţei de a programa vizita la o nouă dată’, a anunţat sâmbătă guvernul.

Vizita, ce urma să aibă loc între 27 şi 31 martie, includea o întrevedere cu preşedintele Xi Jinping şi era văzută drept un demers important al lui Lula, care şi-a preluat noul mandat în ianuarie, pentru întărirea relaţiilor Braziliei cu cel mai mare partener comercial.

El urma să fie însoţit în China de o delegaţie numeroasă, formată din şase miniştri, plus guvernatori, parlamentari şi 240 de şefi de companii, mai mult de o treime dintre ei provenind din sectorul agricol.

Citește și : Germania exclude boicotarea JO 2024