DISTRIBUIȚI

Preşedintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva şi-a amânat cu o zi, pentru duminică, plecarea sa într-o vizită de stat în China, din cauza unei „pneumonii uşoare”, a anunţat vineri preşedinţia Braziliei, informează AFP, potrivit agerpres.

„Preşedintele Republicii este la Palacio da Alvorada (reşedinţa oficială din capitala Brasilia), după ce a fost supus unor examinări medicale la spital, ieri seara (joi – n.r.). El suferă de o pneumonie uşoară şi, din acest motiv, îşi va amâna pentru duminică începutul călătoriei sale spre China”, precizează comunicatul.


Citește și : NATO îşi caută şef – iată care sunt candidaţii cunoscuţi până acum

Lula, 77 de ani, ar urma să părăsească Brazilia sâmbătă, pentru o vizită de stat la Beijing, în fruntea unei importante delegaţii de miniştri şi directori de companii.

Marţi, el are prevăzută o întrevedere cu omologul său Xi Jinping.

China este primul partener comercial al Braziliei: schimburile comerciale au atins anul trecut 150 de miliarde de dolari.

Joi, preşedintele brazilian a avut o zi solicitantă la Rio de Janeiro, vizitând inclusiv şantierul naval de submarine Scorpene fabricate în parteneriat cu grupul francez Naval Group.

Citește și : Milioane de copii se confruntă cu un risc crescut de malnutriţie din cauza lipsei de fonduri