DISTRIBUIȚI
YouTube

Abia ieşit din prima perioadă de carantină anti-coronavirus, preşedintele Botswanei, Mokgweetsi Masisi va fi obligat să reia carantina pentru alte două săptămâni, de data aceasta împreună cu toţi deputaţii ţării, informează joi AFP, scrie agerpres.

Masisi a fost plasat în izolare luna trecută, după o deplasare în Namibia, unde a asistat la depunerea jurământului de către omologul său namibian Hage Geingob.


Citește și : Viktor Orban anunţă prelungirea restricţiilor în Ungaria pe durată nedeterminată

Prezenţa şefului de stat al Botswanei la această ceremonie, alături de preşedinţii Zimbabwe şi Angolei, Emmerson Mnangagwa şi Joao Lourenco, a suscitat comentarii acerbe în ţările lor, în condiţiile în care toţi trei au încălcat restricţiile de călătorie impuse concetăţenilor lor.

Mokgweetsi Masisi fusese eliberat din carantină la 1 aprilie, fiind testat negativ pentru noul coronavirus.

Joi, ministrul său al sănătăţii, Lemogang Kwape, a anunţat în Parlament că preşedintele şi alţi 63 de deputaţi ai ţării s-au aflat în preajma unei asistente contaminate de COVID-19 venite… să le facă un test de depistare.

A urmat „sancţiunea” din partea responsabilului pentru sănătate al ţării. „Toţi cei care au fost acolo (în Parlament) trebuie să fie plasaţi imediat în carantină”, a declarat doctorul Malaki Tshipiyagae.

Citește și : Merkel consideră că există motive de optimism prudent privind evoluţia crizei în Germania

Şeful statului a fost nevoit să se supună, reuşind să câştige doar o mică pauză pentru a încheia lucrările parlamentare ale zilei.
Potrivit celor mai recente cifre date publicităţii de Ministerul Sănătăţii, în Botswana au fost înregistrate oficial 13 cazuri de contaminare cu noul tip de coronavirus, dintre care unul cu deznodământ fatal.

Parlamentul Botswanei a votat joi starea de urgenţă sanitară pentru şase luni.