DISTRIBUIȚI

Preşedintele Boliviei Evo Morales şi-a exprimat sâmbătă speranţa ca raportul auditului efectuat de Organizaţia Statelor Americane (OSA) referitor la alegerile din 20 octombrie să conţină concluzii cu caracter tehnic-legal, şi nu politic, informează EFE, scrie agerpres.

„Vom respecta concluziile raportului OSA şi al ţărilor (invitate) şi ne aşteptăm ca acesta să fie un raport tehnico-juridic şi nu politic”, a spus preşedintele bolivian într-un discurs pronunţat într-un oraş din departamentul central Cochabamba.


Citește și : O grupare teroristă revendică atacul de vineri asupra taberei militare din Mali

Morales a reafirmat faptul că opoziţia, care pretinde că s-a comis o fraudă electorală, încă nu a adus dovezi în sprijinul acuzaţiei şi şi-a exprimat regretul că protestele din diferite părţi ale ţării continuă şi îi afectează doar pe cei „săraci”.

„Vreau să spun segmentului de opoziţie, fie ea din Santa Cruz, Cochabamba sau La Paz, că prezintă o imagine proastă în lume, îi face să plătească pe cei mai umili şi nu îi lasă să trăiască pe comercianţii care duc viaţa de pe o zi pe alta”, a spus liderul bolivian.

În acelaşi mod, Morales a deplâns faptul că unele grupuri încearcă să genereze violenţă în timpul protestelor şi a susţinut că încercările de „lovitură de stat” de săptămâna trecută au dat greş.

Citește și : Dublă crimă în stil mafiot la Moscova- Înalt responsabil din Caucazul rus şi fratele lui, ucişi cu focuri de armă

Delegaţia OSA, alcătuită din aproximativ treizeci de tehnicieni, a sosit în Bolivia în cursul săptămânii pentru a începe auditul alegerilor din 20 octombrie, care va dura cel puţin 12 zile.

Vineri, coordonatorul tehnic al delegaţiei OSA, Arturo Espinosa, s-a retras din echipa de audit pentru a „nu-i compromite imparţialitatea” deoarece făcuse anterior declaraţii publice despre modul în care s-a desfăşurat procesul electoral.