DISTRIBUIȚI
Deccan Herald

Preşedintele american Joe Biden a denunţat joi „epidemia” de violenţe cu arme de foc din SUA, într-un discurs rostit la Casa Albă în care a amintit seria de masacre care au zdruncinat ţara în ultimii ani, relatează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

„Violenţa cu uz de arme de foc în această ţară este o epidemie, este o ruşine internaţională”, a deplâns Biden în discursul său, la care au asistat şi supravieţuitori ai unor recente atacuri cu arme de foc. „Destul cu rugăciunile, e timpul să trecem la fapte”, a spus şeful statului, care a prezentat un plan limitat vizând controlul armelor.


Citește și : Merkel și Putin, ÎNGRIJORAȚI de escaladarea tensiunilor din estul Ucrainei

Biden a asigurat că niciuna dintre măsurile prezentate nu contravine amendamentului 2 al Constituţiei SUA, despre care susţinătorii armelor de foc afirmă că le garantează dreptul la port-armă.

Între altele, planul prevede interzicerea puştilor de asalt, precum şi a încărcătoarelor de mare capacitate.

De asemenea, liderul de la Casa Albă vrea ca Biroul federal pentru controlul alcoolului, tutunului şi armelor de foc (ATF) să publice un raport anual privind traficul de arme de foc în SUA şi ca statele să adopte legi care să faciliteze identificarea persoanelor „cu risc” deţinătoare de arme.

Citește și :Bulgaria își REDESCHIDE școlile