DISTRIBUIȚI
U.S. President Joe Biden speaks about the destruction caused by Hurricane Ian and relief efforts as he visits Fisherman's Wharf while touring hurricane-damaged areas, joined by first lady Jill Biden, Florida Governor Ron DeSantis and his wife Casey DeSantis, in Fort Myers Beach, Florida, U.S., October 5, 2022. REUTERS/Evelyn Hockstein

Preşedintele Joe Biden a afirmat miercuri că „astăzi este vorba despre o Americă care se uneşte” în spatele Floridei devastate de uraganul Ian, în vizita întreprinsă în statul al cărui guvernator este republicanul Ron DeSantis, unul dintre cei mai virulenţi oponenţi politici ai săi, informează AFP, potrivit agerpres.

„Aveţi promisiunea mea şi a Americii că nu vă vom lăsa de izbelişte.Vă vom însoţi pe tot parcursul acestui proces şi va dura destul de mult timp”, i-a asigurat preşedintele democrat în vârstă de 79 de ani pe locuitorii din Florida, în timp ce guvernatorul stătea în spatele său, afişând o mină serioasă.


Citește și: Val de nemulţumiri în UK! Un cercetător britanic primește O ALTĂ bursă din SUA pentru a investiga COVID – Black News

„Suntem recunoscători pentru munca depusă împreună la diferite niveluri ale administraţiei”, i-a spus republicanul Ron DeSantis, în vârstă de 44 de ani. Reprezentant al dreptei dure, DeSantis este adesea anunţat drept candidat la preşedinţie pentru 2024 şi, prin urmare, un potenţial rival al lui Joe Biden, care intenţionează oficial să candideze din nou.

Casa Albă, care a declarat stare de urgenţă în urmă cu o săptămână, a promis, printre altele, finanţare integrală timp de două luni pentru îndepărtarea resturilor şi lucrări urgente de consolidare.

Cuplul prezidenţial survolase anterior cu elicopterul zonele sinistrate.

Citeşte şi: Doi morţi şi clădiri distruse în urma unor bombardamente ruseşti asupra oraşului Zaporojie – Black News

Florida continuă să numere morţii şi să evalueze pagubele considerabile cauzate de una dintre cele mai violente furtuni din istoria recentă a Statele Unite. Numărul oficial al morţilor era marţi de 76 (72 în Florida şi 4 în Carolina de Nord), dar presa americană susţine că uraganul a făcut peste o sută de victime. Sute de mii de locuitori din Florida continuă să fie privaţi de curent electric. Autorităţile au spus că reconstrucţie va dura luni de zile şi va costa peste 50 de miliarde de dolari.

Florida, considerat mult timp un stat care oscila între democraţi şi republicani, pare în prezent să se încline mai clar spre dreapta. Statul l-a votat pe Donald Trump la alegerile din 2016 şi 2020, iar sondajele indică o realegere uşoară a lui Ron DeSantis ca guvernator în noiembrie.