DISTRIBUIȚI
Ziarul Românesc Austria

Preşedintele austriac Alexander van der Bellen a sosit miercuri la Kiev pentru a-şi exprima sprijinul faţă de Ucraina, cu câteva săptămâni înainte de marcarea primului an de la începerea invaziei ruse în această ţară, transmite EFE, potrivit agerpres.

”După aproape un an, Ucraina nu a fost uitată. Împreună cu preşedintele (ucrainean Volodimir) Zelenski şi cu bravul popor ucrainean apărăm valorile europene”, a scris Van der Bellen, pe contul său de Twitter, unde a postat şi fotografii de la momentul în care este întâmpinat de oficiali ucraineni în gara centrală din Kiev.


Citeşte şi: GREVĂ masivă a profesorilor, funcţionarilor publici şi lucrătorilor feroviari din UK – Black News

Preşedintele austriac a declarat la sosire că vizita sa la Kiev corespunde ”actului meu deliberat de a-mi exprima solidaritatea cu Ucraina, potrivit unei înregistrări video difuzată de agenţia ucraineană Ukrinform. Potrivit Reuters, Van der Bellen urmează să aibă o întrevedere şi cu omologul său ucrainean.

Vizita lui Van der Bellen a coincis cu cea a vicepreşedintei Parlamentului german (Bundestag), Katrin Goering-Eckardt, din partea Partidului Verzilor, partener în coaliţia de guvernământ a cancelarului Olaf Scholz, formată din social-democraţi, ecologişti şi liberali.

Citeşte şi: Risc SPORIT de atac terorist la Istanbul! Consulatul german a fost ÎNCHIS! – Black News

Ucraina „aparţine familiei europene”, a declarat politiciana germană, care şi-a exprimat sprijinul faţă de aspiraţia Kievului de a se integra în Uniunea Europeană ”odată ce va fi îndeplinit criteriile”.