DISTRIBUIȚI
Wikipedia

Preşedintele Argentinei, Mauricio Macri, intenţionează să atace guvernul din Venezuela la Curtea Penală Internaţională (CPI) de la Haga pentru presupuse crime împotriva umanităţii, conform unui interviu difuzat duminică noapte de serviciul în limba spaniolă al CNN, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Macri a spus că va încerca să depună plângere la CPI împotriva guvernului venezuelean condus de preşedintele socialist Nicolas Maduro „în următoarele săptămâni” şi că are sprijinul preşedinţilor din Columbia, Chile şi Paraguay.


Citește și : Peste 175 de foşti oficiali americani îl critică pe Trump pentru că i-a retras lui Brennan accesul la informaţii clasificate

„Pentru mine, nu există niciun dubiu: în Venezuela, drepturile omului sunt sistematic încălcate prin anihilarea opoziţiei şi a tuturor. Există un sentiment tot mai pronunţat că trebuie să acţionăm mai ferm”, a spus el, conform transcrierii interviului publicată în Nuevo Herald din Miami, unde jurnalistul CNN Andrés Oppenheimer, care a realizat interviul, are o rubrică.

„Maduro nu s-a schimbat deloc. Nu sunt optimist pe termen scurt în legătură cu ce se va întâmpla în Venezuela”, a adăugat Macri.

În contextul în care zeci de mii de venezueleni au plecat în ţările vecine, au apărut proteste anti-imigranţi în Brazilia, iar Ecuador şi Peru au luat măsuri pentru consolidarea graniţelor.

Citește și : Talibanii au eliberat 144 dintre pasagerii răpiţi în cursul dimineţii în nordul Afganistanului

Agenţia ONU pentru drepturile omului a trimis deja un raport privind Venezuela către CPI, al cărei procuror a deschis o anchetă preliminară privind presupuse încălcări ale drepturilor omului în februarie.

Raportul preciza că forţele de securitate din Venezuela suspectate de uciderea a sute de demonstranţi şi presupuşi infractori începând din 2015 se bucură de imunitate în faţa procurorilor, indicând că statul de drept este ‘practic absent’ în această ţară membră a OPEC.