DISTRIBUIȚI
The Globe Post
REUTERS

Preşedintele american Donald Trump a declarat vineri seara că speră că închiderea administraţiilor federale nu va dura mult timp, după ce Congresul şi Casa Albă nu au reuşit să ajungă la un acord bugetar privind finanţarea construirii unui zid la frontiera mexicană , relatează sâmbătă AFP, scrie agerpres.

„Sperăm că închiderea nu va dura mult”, a afirmat liderul de la Casa Albă într-un videoclip postat pe contul său de Twitter, cu câteva ore înainte de începerea acestei paralizii a administraţiilor federale.


Citește și : Undă verde a Parlamentului francez pentru măsuri de urgenţă ale executivului adoptate în răspuns la criza ”Vestelor galbene”

Statele Unite intră sâmbătă dimineaţa în perioada de paralizie parţială a administraţiilor federale, după eşecul încercărilor de a se ajunge la compromis între Congres şi Casa Albă asupra bugetului şi finanţării construirii unui zid la frontiera mexicană, unul dintre principalele angajamente ale preşedintelui Trump.

Începând de sâmbătă la ora 0:00 (05.00 GMT), administraţiile nu vor mai fi finanţate şi ar urma să-şi reducă activităţile în următoarele zile. Din cauza acestei închideri parţiale a guvernului, sute de mii de funcţionari publici ar putea intra în concediu fără plată sau să muncească fără a fi plătiţi, cu doar câteva zile înainte de Crăciun.

Citește și : Administrația federală din SUA, blocată după suspendarea şedinţei în Congres fără un acord bugetar