DISTRIBUIȚI
afp

Preşedintele american Donald Trump a pus la îndoială vineri gravitatea agresiunii sexuale imputate candidatului său la Curtea Supremă, judecătorul Brett Kavanaugh, şi i-a cerut acuzatoarei acestuia, Christine Blasey Ford, să facă publică o copie a eventualei plângeri pe care ar fi depus-o la poliţie pentru respectivele fapte, ce ar fi avut loc în anii 1980, transmit AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

‘Nu am niciun dubiu că, dacă atacul asupra dr. Ford ar fi fost atât de grav pe cât spune, ar fi fost depusă imediat o plângere la poliţia locală fie de către ea, fie de către părinţii săi iubitori’, a scris Trump pe Twitter, după mai multe zile de comentarii rezervate cu privire la acuzaţiile aduse judecătorului Kavanaugh.


Citește și : 12 morți și 14 răniți într-un nou atac jihadist în nordul Mozambicului

‘Cer ca ea să prezinte acea plângere ca să putem afla data, ora şi locul!’, a adăugat preşedintele.

‘Judecătorul Brett Kavanaugh este un om bun, cu o reputaţie impecabilă, care se află sub asaltul politicienilor de stânga radicali care nu vor să afle răspunsurile, vor doar să distrugă şi să amâne’, a mai scris Trump.

Comisia juridică a Senatului a amânat votul asupra confirmării lui Kavanaugh în urma apariţiei acuzaţiilor profesorului universitar Christine Blasey Ford, săptămâna trecută.

Avocaţii lui Ford şi comisia negociază în prezent condiţiile în care aceasta va depune mărturie.

Citește și : Dominic Raab acuză UE că ‘pune frână’ negocierilor privind Brexit

Validarea lui Kavanaugh ar fi a doua a unui candidat al administraţiei Trump la Curtea Supremă şi ar cimenta controlul conservatorilor asupra acestei instanţe.