DISTRIBUIȚI
VINCENT YU/AP

Serviciile de informaţii americane au anunţat că are loc o desfăşurare a trupelor chineze ”la frontiera cu Hong Kong”, a scris marţi, pe Twitter, preşedintele american Donald Trump, care a lansat către ”toată lumea” un apel la calm, transmit AFP şi dpa, potrivit agerpres.

Într-un alt mesaj pe Twitter, liderul de la Casa Albă a menţionat că multe persoane l-au acuzat că este vinovat pentru ”problemele actuale din Hong Kong”. El şi-a exprimat speranţa că ”nimeni nu va fi ucis” în timpul crizei din Hong Kong.


Citeşte şi: Atac cu SATÂRUL în centrul oraşului Sydney (VIDEO). O femeie a fost omorâtă!

Ciocniri violente au avut loc marţi seara între zeci de poliţişti şi demonstranţi în aeroportul internaţional din Hong Kong, unde protestele antiguvernamentale au intrat în a cincea zi.

Poliţişti dotaţi cu scuturi au intrat în clădirea aeroportului la scurt timp după ora locală 23:00 (15:00 GMT). Protestatarii au construit baricade la intrarea în aerogară, în timp ce zeci de ofiţeri de poliţie înarmaţi încercau să intre în clădire.

Citeşte şi: Un polițist rus lovește cu cruzime o protestatară deja reținută (VIDEO). Imaginile i-au determinat pe superiori să deschidă o anchetă!

Scandând ”Să luptăm pentru libertate!”, sute de manifestanţi au blocat marţi holul secţiunii de plecări. De asemenea, demonstranţii au ocupat marţi şi zona de sosiri unde le-au înmânat turiştilor fluturaşi de hârtie conţinând informaţii despre modul brutal în care poliţia din Hong Kong a reprimat protestele.

Demonstraţiile din Hong Kong au început pe data de 9 iunie, după ce Adunarea Legislativă locală adoptase un act normativ care ar fi permis extrădarea infractorilor către China continentală. Legea respectivă a fost ulterior suspendată.