DISTRIBUIȚI
rediff.com

Preşedintele american Donald Trump a încercat să pună capăt zvonurilor persistente privind o plecare iminentă de la conducerea Departamentului de Stat a lui Rex Tillerson, acordându-i un sprijin minimal după ce a alimentat el însuşi îndoielile privind soarta şefului diplomaţiei, transmite agerpres .

‘Media speculează că l-am dat afară pe Rex Tillerson sau că o să plece în curând — FAKE NEWS!’, a scris Trump vineri pe Twitter.


‘Nu pleacă’, a adăugat preşedintele, care a postat pe Instagram o fotografie de la depunerea jurământului de către Tillerson, la începutul lunii februarie.

‘În ciuda dezacordurilor pe anumite subiecte (eu sunt cel care are ultimul cuvânt), lucrăm bine împreună şi America este din nou respectată’, a mai scris Trump pe Twitter.

New York Times şi alte media importante din SUA au relatat joi că la Casa Albă se lucrează la o remaniere prin care Rex Tillerson, aflat în relaţii ‘tensionate’ cu Trump, va fi înlocuit cu actualul director al CIA, Mike Pompeo, ‘în săptămânile următoare’.

Vineri, chiar Tillerson a negat informaţiile, numindu-le ‘rizibile’.

Citește și : Jared Kushner va ține un discurs în legătură cu politica Washingtonului în Orientul Mijlociu

Cei doi au luat masa împreună la Casa Albă vineri, împreună cu şeful Pentagonului, Jim Mattis.

Donald Trump şi Casa Albă lăsaseră anterior să planeze dubiile asupra intenţiilor lor, fără a dezminţi ferm informaţiile din presă. ‘Nu există anunţuri în acest stadiu’, a comentat Casa Albă joi, în timp ce Departamentul de Stat a subliniat că Tillerson ‘îşi iubeşte munca’, dar rămâne ‘la dispoziţia preşedintelui’.

Rex Tillerson se va deplasa săptămâna viitoare într-o vizită oficială în Europa, în cursul căreia se va afla la Bruxelles, Viena şi în Franţa.