DISTRIBUIȚI
afp

Preşedintele algerian Abdelmadjid Tebboune şi omologul său rus Vladimir Putin au convenit, în timpul unei convorbiri telefonice, marţi, să programeze o vizită de stat a lui Tebboune în Rusia pentru luna mai, a anunţat Preşedinţia algeriană într-un comunicat, informează AFP, potrivit agerpres.

Cei doi şefi de stat au vorbit despre „relaţiile bilaterale dintre cele două ţări şi în mod special perspectivele cooperării energetice”.


Citeşte şi: GREVĂ masivă a profesorilor, funcţionarilor publici şi lucrătorilor feroviari din UK – Black News

Tebboune şi Putin au discutat de asemenea despre „viitoarea reuniune a marelui comitet mixt ruso-algerian”, care se va desfăşura în timpul vizitei preşedintele algerian în luna mai, vizită a cărei dată exactă nu a fost comunicată.

Alger şi Moscova întreţin de multă vreme relaţii privilegiate.

În 2021, schimburile comerciale dintre cele două ţări au atins trei miliarde de dolari, în pofida pandemiei de COVID-19.

Cooperarea militară nu este nici ea mai prejos: Moscova este un important furnizor de armament pentru cea mai întinsă ţară din Africa din punct de vedere al suprafeţei.

Citeşte şi: Risc SPORIT de atac terorist la Istanbul! Consulatul german a fost ÎNCHIS! – Black News

Algeria, cea mai populată ţară din Maghreb, cu peste 44 milioane de locuitori, este în conflict cu vecinul său Marocul. Relaţiile diplomatice dintre cele două ţări sunt suspendate de aproape doi ani.

Tebboune va efectua tot în luna mai o vizită de stat în Franţa, însă Preşedinţia algeriană nu a precizat în care ţară se va deplasa el mai întâi.