DISTRIBUIȚI
afp

Preşedintele algerian Abdelmadjid Tebboune, care s-a autoizolat sâmbătă după ce în anturajul său fost descoperite cazuri suspecte de COVID-19, a fost internat într-un spital militar din Alger, dar „starea sa de sănătate nu inspiră nicio îngrijorare”, a anunţat marţi preşedinţia, relatează AFP, potrivit agerpres.

Această spitalizare survine cu cinci zile înainte de un referendum privind revizuirea Constituţiei prezentat de preşedintele Tebboune pentru a pune bazele unei „noi Algerii”.


Citește și : Michael Bloomberg bagă o avere în ultima săptămână de campanie a lui Joe Biden

Abdelmadjid Tebboune, în vârstă de 74 de ani, ar fi trebuit să inaugureze miercuri seară sala de rugăciuni a marii moschei din Alger, a treia cea mai mare din lume, în ajunul sărbătorii Mawlid, care marchează naşterea profetului Mahomed.

„La recomandarea medicilor, preşedintele Abdelmajid Tebboune s-a internat într-o unitate de îngrijiri specializate a spitalului central al armatei Ain Naadja din Alger”, precizează un scurt comunicat al preşedinţiei.

„Starea sa de sănătate este stabilă şi nu inspiră nicio îngrijorare”, dă asigurări comunicatul, fără a preciza nici când, nici de ce a fost spitalizat şeful statului.

„Preşedintele republicii îşi continuă activităţile sale cotidiene din locul său de spitalizare”, adaugă preşedinţia.

Sâmbătă, aceasta a anunţat că Tebboune s-a plasat „voluntar” la izolare pentru cinci zile, după posibila contaminare cu noul coronavirus a mai multor înalţi reprezentanţi ai preşedinţiei şi guvernului.

Algeria, ale cărei frontiere rămân închise, se confruntă cu o recrudescenţă a cazurilor de COVID-19 de două săptămâni.

Citește și : Angela Merkel deplânge indisciplina germanilor în faţa pandemiei

Aproape 57.000 de cazuri au fost înregistrate în această ţară de 44 de milioane de locuitori de la semnalarea primului caz pe 25 februarie, din care peste 1.930 de decese şi aproape 40.000 de vindecări.

Prim-ministrul algerian Abdelaziz Djerad a acuzat duminică seară „relaxarea” populaţiei în respectarea măsurilor de prevenire împotriva pandemiei.