DISTRIBUIȚI
RFI

Preşedintele Abdelaziz Bouteflika, confruntat cu proteste de masă de mai bine de o lună, ar putea demisiona în cursul acestei săptămâni, posibil marţi, invocând articolul 102 din Constituţie, a informat duminică postul de televiziune privat Ennahar TV care citează surse politice, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Articolul 102 prevede că un consiliu constituţional îl poate declara pe şeful statului inapt pentru a deţine această funcţie sau că preşedintele îşi poate prezenta demisia.


Citește și: Preşedinta şi co-proprietara companiei aeriene S7 a murit în tragedia aviatică din Germania – VIDEO

Aceste informaţii au apărut după ce sâmbătă şeful statului major, locotenentul general Ahmed Gaed Salah, şi-a reînnoit apelul la declararea preşedintelui suferind, în vârstă de 82 de ani, ca inapt pentru funcţie de către Consiliul Constituţional.

În cursul zilei de duminică, preşedintele Bouteflika a anunţat formarea unui nou guvern, condus de actualul premier Noureddine Bedoui, conform unui comunicat de presă al preşedinţiei algeriene.

Citește și: SCANDAL după alegerile din Ucraina: Iulia Timoșenko revendică locul al 2-lea în primul tur de scrutin

Guvernul este format din 27 de miniştri şi include 6 membri din fostul executiv, potrivit agenţiei de ştiri tunisiene APS.

Bouteflika îşi menţine poziţia de ministru al apărării, în pofida protestele care i-au cerut demisia.