DISTRIBUIȚI
bloomberg

Preşedintele Africii de Sud, Cyril Ramaphosa, a îndemnat statele bogate să înceteze acumularea în exces de vaccinuri împotriva COVID-19 pe care le-au comandat, dar de care nu au nevoie imediată, el subliniind că omenirea trebuie să acţioneze împreună pentru a combate pandemia, transmite Reuters, potrivit agerpres.

‘Avem nevoie ca aceia care au acumulat vaccinuri să le cedeze aşa încât alte ţări să le poată avea’, a spus Ramaphosa într-o reuniune în format virtual a Forumului Economic Mondial.


Citeşte şi: Americanii se vor apropia de imunitatea de turmă de-abia în vară

‘Ţările bogate ale lumii au ieşit în faţă şi au achiziţionat cantităţi mari de vaccinuri … Unele state au achiziţionat chiar de până la patru ori faţă de necesarul populaţiei lor … excluzând astfel alte ţări’, a adăugat preşedintele sud-african.

Ramaphosa, care prezidează actualmente Uniunea Africană, a mai spus că ţările continentului vor acces la fel de rapid la vaccinuri ca şi alte state.

Citeşte şi: Garda Naţională RĂMÂNE în Washington până la jumătatea lui martie

Africa de Sud se confruntă cu cea mai gravă epidemie de COVID-10 de pe continent, care, în întregul său, se zbate să-şi asigure suficiente doze pentru a începe programele de imunizare a celor 1,3 miliarde de locuitori.

‘Nu suntem toţi în siguranţă dacă unele ţări îşi vaccinează locuitorii, iar alte ţări nu vaccinează. Trebuie să acţionăm toţi împreună în combaterea coronavirusului’, a concluzionat Ramaphosa în pledoaria sa.