DISTRIBUIȚI
Reuters

Preşedintele afgan Ashraf Ghani l-a felicitat duminica aceasta pentru victoria în alegeri pe preşedintele ales al SUA, Joe Biden, şi pe vicepreşedintele ales Kamala Harris, cu care speră să lucreze pentru a aduce pacea în Afganistan, transmite EFE, potrivit agerpres.     

Ghani a scris pe contul său de Twitter că „speră să continue şi să aprofundeze” relaţia strategică cu SUA, „principalul său asociat”.


Citește și : Joe Biden, cel de-al 46-lea președinte american

Ca parte a acestei colaborări, preşedintele afgan a evidenţiat „lupta împotriva terorismului şi obţinerea păcii în Afganistan”, după aproape două decenii de război, de la invazia americană din 2001 care i-a înlăturat de la putere pe talibani, în replică la atacurile teroriste din SUA din 11 septembrie, notează EFE.

Odată cu sosirea lui Biden la Casa Albă, este de aşteptat ca procesul de retragere al trupelor americane – început de Trump – să continue. Deşi a votat în favoarea războiului din Irak, Biden nu a fost un adept al intervenţionismului de-a lungul carierei sale politice de peste 40 de ani. În 2011, în calitate de vicepreşedinte în administraţia Barack Obama, Biden a recomandat să nu se intervină în Libia şi a pledat pentru retragerea trupelor americane din Afganistan.

Citește și : Obama l-a felicitat pe Biden: ‘Suntem norocoşi că Joe are tot ce trebuie pentru a fi preşedinte’