DISTRIBUIȚI
John Bailey & Lawrence Kasdan American Society of Cinematographers 29.Annual Qutstanding Achievement Awards 2015 15/02/2015 Centiry City/picture alliance Photo by: BREUEL-BILD/ABB/picture-alliance/dpa/AP Images

Preşedintele Academiei Americane de Film, instituţia care organizeză premiile Oscar, neagă acuzaţiile de hărţuire sexuală, a scris sâmbătă revista Variety, potrivit Reuters, transmite

Într-o circulară trimisă membrilor Academiei, John Bailey susţine că acuzaţiile apărute în publicaţiile de la Hollywood, potrivit cărora ar fi încercat să atingă într-un mod nepotrivit o femeie pe un platou de filmare în urmă cu un deceniu, sunt neadevărate, scrie Variety.


Citeşte şi: Evreii din Marea Britanie îl acuză pe Jeremy Corbyn că ‘ţine partea’ antisemiţilor

Agentul de presă a lui Bailey nu a fost disponibil pentru comentarii, iar Reuters nu a putu confirma în mod independent acuzaţiile, precizează agenţia de ştiri.

Directorul de imagine John Bailey a precizat că articolele de presă care se referă la reclamaţii la adresa sa primite de Academie sunt false şi au ca singur scop să-i păteze cariera de 50 de ani în industria filmului, mai precizează Variety.

Cariera lui John Bailey, în vârstă de 75 de ani, include filme precum ‘Ordinary People’ (1980), ‘Groundhog Day’ (1993) sau ‘As Good As It Gets’ (1997). Bailey i-a succedat la preşedinţia Academiei lui Cheryl Boone Isaacs, care a părăsit postul după patru ani de mandat.