DISTRIBUIȚI
Cristianos Gays

Preşedinta parlamentului catalan, Carme Forcadell, urmează să fie convocată în faţa Curţii Supreme a Spaniei în vederea unei posibile inculpări pentru declaraţia de independenţă votată vineri de parlamentul Cataloniei, a anunţat marţi o sursă judiciară spaniolă citată de AFP. 

Conform acestei surse, împreună cu Carme Forcadell vor fi convocaţi şi cei cinci vicepreşedinţi ai parlamentului catalan. Ei vor fi audiaţi pe 2 şi 3 noiembrie.


Convocare survine cererii înaintate luni de procurorul general al Spaniei, José Manuel Maza, în vederea inculpării pentru rebeliune, răzvrătire şi delapidare de fonduri a membrilor fostului executiv catalan condus Carles Puigdemont, precum şi a membrilor parlamentului catalan dizolvat care au votat declaraţia unilaterală de independenţă a Cataloniei.

Delictul de rebeliune este pasibil în Spania cu închisoare de la 15 până la 30 de ani, iar cel de răzvrătire cu până la 15 ani.

Cazul lui Carles Puigdemont şi a membrilor guvernului său destituit va fi tratat de tribunalul Audienţa Naţională, care deocamdată nu a oferit informaţii despre eventuale audieri.