DISTRIBUIȚI
Szeged Ma

Președinta Ungariei, Katalin Novak, se va deplasa la Kiev pentru a se întâlni cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, a relatat vineri site-ul index.hu, potrivit Reuters. Sursa a precizat că Novak va călători cu trenul prin Polonia, informează mediafax.

Biroul prezidențial din Ungaria nu a confirmat, dar nici nu a negat informația.


Citește și: FRIGUL IERNII, noua armă a lui Vladimir Putin în războiul din Ucraina

Novak este politicianul maghiar de cel mai înalt rang care îl vizitează pe Zelenski de la începutul războiului în Ucraina.

Katalin Novak este un aliat apropiat al premierului naționalist Viktor Orban și a fost ales președinte, o funcție în mare parte ceremonială, de către partidul de guvernământ Fidesz, majoritar în parlament. Alegerile au avut loc în luna martie.

În luna octombrie, Novak a semnat o declarație comună a președinților țărilor din Europa Centrală și din Balcani care au condamnat bombardamentele rușilor asupra orașelor ucrainene.

Miercuri, Ungaria a anunțat că va oferi un ajutor financiar de 187 de milioane de euro Ucrainei, drept contribuție la un pachet de sprijin planificat de Uniunea Europeană în valoare de până la 18 miliarde de euro.

Citește și: Parlamentul Franţei sistează dezbaterea privind interzicerea coridelor