DISTRIBUIȚI
france24.com

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a afirmat marţi că speră că un vaccin împotriva noului coronavirus va fi disponibil ‘înainte de toamnă’, după ce şefa Comisiei s-a întâlnit luni cu responsabilii laboratorului CureVac din Tuebingen, Germania, transmite AFP, scrie agerpres.

‘Ei lucrează la o tehnologie promiţătoare pentru dezvoltarea unui vaccin contra coronavirusului’, a declarat Ursula von der Leyen, medic de profesie, într-un mesaj video pe Twitter, cu puţin timp înaintea începerii videoconferinţei cu liderii Celor 27.


Citește și : Belgia a descoperit un anticorp care OMOARĂ coronavirusul

‘Uniunea Europeană le furnizează până la 80 milioane de euro. Sper că, cu acest sprijin, vom putea avea un vaccin pe piaţă înainte de toamnă’, a adăugat ea, notând că ‘aceasta ar putea salva vieţi în Europa, precum şi în restul lumii’.

Laboratorul german CureVac s-a aflat în centrul unei polemici între Germania şi SUA. Preşedintele american Donald Trump a fost acuzat că a încercat preluarea lui de către SUA, dar Berlinul dă asigurări că s-a folosit de toată influenţa sa pentru ca laboratorul din Tuebingen să nu cedeze ofertei financiare americane.

CureVac a negat că ar fi primit o ofertă de la Trump pentru a le rezerva americanilor un eventual vaccin.

Citește și : STARE de URGENȚĂ în Rio de Janeiro şi Sao Paulo

Ursula von der Leyen s-a întâlnit luni cu conducerea companiei, ulterior Comisia Europeană anunţând un sprijin financiar de până la 80 milioane de euro sub forma unei ‘garanţii a UE la un împrumut de o sumă echivalentă aflat în prezent în analiză la Banca Europeană de Investiţii’.

CureVac, unul dintre laboratoarele care lucrează la un vaccin împotriva noului coronavirus, afirmă că se află ‘la câteva luni’ de a putea prezenta un proiect pentru validare clinică.