DISTRIBUIȚI
Reuters

Presa nord-coreeană şi-a intensificat vineri atacurile la persoană împotriva fostului vicepreşedinte american Joe Biden, candidat la preşedinţia SUA: agenţia de presă KCNA l-a numit „câine turbat” care trebuie omorât, semnalează Reuters, potrivit agerpres.

Agenţia oficială de la Phenian nu a precizat cum l-a insultat Biden pe conducătorul Coreei de Nord, Kim Jong Un. Reuters reaminteşte că democratul l-a criticat pe preşedintele Statelor Unite, republicanul Donald Trump, pentru că menajează un dictator criminal.


Citeşte şi: În prag de iarnă, Putin ameninţă Europa cu TĂIEREA gazelor

KCNA a scris că „Baiden” (nume scris greşit – n. red.) manifestă „stadiul final al demenţei” şi că „i-a venit vremea să înceteze din viaţă”, adăugând într-un comentariu că „un astfel de ins a avut îndrăzneala să mânjească demnitatea conducerii supreme a RPDC” (Republica Populară Democrată Coreeană, denumirea oficială a ţării) şi că „a fost efortul disperat al câinelui turbat, care îi grăbeşte moartea. (…) Câinii turbaţi ca Baiden pot face rău multor oameni dacă sunt lăsaţi liberi. Ei trebuie ucişi în bătaie cu un băţ, înainte de a fi prea târziu”.

Pe de altă parte, Coreea de Nord apreciază că „relaţia personală apropiată” între Kim şi Trump a salvat relaţiile bilaterale de modelul distructiv al ostilităţii. Cei doi s-au întâlnit de trei ori pentru a discuta despre îmbunătăţirea relaţiilor şi despre oprirea programului nord-coreean de înarmare nucleară.

Citeşte şi: 27 de oameni au murit TRĂSNIŢI de fulgere în Pakistan

Trump a susţinut deja un alt atac la persoană al Coreei de Nord împotriva lui Biden şi a respins criticile conform cărora a luat partea unui dictator străin în defavoarea unui compatriot. În mai, după comentarii negative despre Kim ale candidatului democrat la preşedinţia SUA, Phenianul l-a numit pe adversarul politic al preşedintelui american „imbecil”.