DISTRIBUIȚI
Daily Star

 Cotidianul german Mitteldeutsche Zeitung comentează în ediţia de vineri întâlnirea care a avut loc joi la Vladivostok între preşedintele rus Vladimir Putin şi liderul nord-coreean Kim Jong-Un, relatează dpa, potrivit agerpres.

Editorialul face, printre altele, următoarele remarci: „Putin şi Kim ştiu că problema coreeană poate fi soluţionată doar în colaborare cu alte ţări.


Citește și: O lideră a vestelor galbene critică discursul lui Macron și cere continuarea protestelor

În realitate, cei doi bărbaţi puternici au avut un singur scop (când s-au întâlnit): au vrut să fie prezenţi pe scena mondială.

Abordarea frecventă a lui Kim, o demonstraţie a puterii nord-coreene, este de importanţă existenţială pentru acesta. Nu are multe de pierdut. Aşa că îi place să facă paradă de instrumentele sale nucleare de tortură, evidenţiind de fiecare dată că este dispus să le folosească.

Citește și: O româncă și fiica ei au fost ucise de un criminal în serie

Totuşi, pentru Putin au fost mai multe lucruri în joc. De la Vladivostok, el a luat avionul spre Beijing pentru a participa la Forumul Chinei ‘O centură, un drum’.

Principalul motiv al interesului lui Putin de a intensifica politica Rusiei în chestiunea coreeană poate fi găsit chiar acolo, la Beijing.”