DISTRIBUIȚI
Teller Report

Prim-ministrul Suediei, Magdalena Andersson, a fost testată pozitiv la infecţia cu coronavirus, a anunţat purtătorul său de cuvânt, în contextului valului nou de contaminări din ţara scandinavă, declanşat de varianta Omicron, transmite Reuters, potrivit agerpres.

‘Prim-ministrul a fost testat pozitiv la coronavirus printr-un test rapid. Ea urmează recomandările în vigoare şi îşi va continua activitatea de acasă. Prim-ministru se simte bine, dată fiind situaţia’, a indicat purtătorul de cuvânt pentru agenţia de presă TT.


Citeşte şi: Marea Britanie este ‘mai aproape de sfârșitul pandemiei de Covid decât orice țară din emisfera nordică’ – Black News

Magdalena Andersson, lidera social-democraţilor suedezi, în vârstă de 54 de ani, a fost aleasă prim-ministru de parlament la 25 noiembrie 2020, devenind prima femeie ce ocupă acest post în regatul scandinav.

Ea este unul din cei câţiva lideri de partid infectaţi cu coronavirus după o dezbatere în parlament la începutul acestei săptămâni.

Citeşte şi: OMS recomandă două noi tratamente împotriva COVID-19 – Black News

Regele, regina şi prinţesa moştenitoare ai Suediei au fost de asemenea confirmaţi cu coronavirus în această lună.

Agenţia sanitară suedeză se aşteaptă ca numărul de cazuri noi de infectare, ajuns acum la circa 25.000 pe zi, să atingă un vârf de aproape 70.000 spre sfârşitul lunii.